Schurkenstaten

Na uitgebreid overleg in de Voorlopige Bestuurs- en adviesraad van de Ambassade van Mars is met een ruime meerderheid van stemmen de volgende resolutie aangenomen.

Na een aanhoudende stroom klachten vanuit het universum, met name vanaf de hemellichamen over wier ongereptheid de Ambassade van Mars met grote zorg waakt (als daar zijn de planeet Mars zelf, de planeten Mercurius en Venus, de buitenplaneten van ons zonnestelsel en onlangs weer de exoplaneet Gliese 581) is de Ambassadeur bekleed met het gezag om het negatieve predicaat “SCHURKENSTAAT”  te verlenen aan die terrale mogendheden, welke het gebod tot interplanetaire rust en ontspanning met voeten treden. De Ambassade denkt hierbij met name aan de Verenigde Staten van Amerika en aan de Russische federatie, maar niet minder aan de nieuwkomers op het gebied van de interplanetaire en interstellaire verkenningen.

Het eventuele verlenen van dit negatief predikaat zal, zo stelt de Ambassade zich voor, in een feestelijke bijeenkomst plaats vinden waarbij de hoogste verantwoordelijken uit de betreffende staat of hun directe vertegenwoordigers op ambassadeurs- of ministerieel niveau tegenwoordig zullen zijn. De cynische lading van een dergelijke plechtigheid zal de geïnteresseerde aardbewoner zeker niet ontgaan en zal haar uitwerking op andere kandidaten voor deze dubieuze titel niet missen.

De Ambassade zal op korte termijn contacten leggen met de regering-Busch, welke bij uitstek  ruime ervaring bezit op het terrein van brandmerkingsprocedures op dit terrein. Het feit dat dezelfde regering hoogstwaarschijnlijk als eerste in aanmerking komt voor verlening van de betreffende titel, ziet de Ambassade niet als bezwaar in deze.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EMAIL CONTACT

We zijn overwegend afwezig zowel mentaal alsmede fysiek. Stuur ons een email en we nemen z.s.m. contact op.

Sending

©2024 Ambassade van Mars - email ons op jherees@mars-embassy.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?